Nyheter

Gir en hjelpende hånd

Amnesty 3Skrevet av: Ruben H. Hagland, Mats Holberg og Piyush Sharma

For tre uker siden var flere elever fra Håvåsen skole med på et nytt oppdrag. Alle elevene i valgfaget «Innsats for andre» skulle denne onsdagen ut i byen for å gjøre forskjellige oppgaver. Rundt hele Haugesund strømmet det på med Håvåsenelever. Alle med en utstrakt hjelpende hånd til de som ikke har det så bra som oss.

Elever fra 9.klasse stekte vafler og noen pakket inn glassengler, noen få elever var også med å hjelpe å hjelpe til på et sykkelverksted i et par timer som kirkens bymisjon står for. Alle disse oppgavene de gjorde var involvert i kirkens bymisjon som skal hjelpe rusavhengige.

10. klasse sitt tema var Amnesty. Mange forskjellige grupper var spredt rundt i Haugesund. Noen var på ICA Karmsunds Gata, Amanda Senteret og Oasen blant annet. De skulle samle inn underskrifter fra andre personer for å sette fri fanger i Russland.

Vi snakket med Rebekka Olsen i 10F fra Håvåsen skole som samlet inn underskrifter for Amnesty. Hun synes det er utrolig kjekt å ha dette valgfaget, og hun sier det er kjekkere å gjøre ting i praksis enn å sitte i et klasserom hele dagen. Rebekka ble utrolig glad for at dette valgfaget kom i år. «Jeg synes at det er knallkjekt å hjelpe folk som ikke har det så bra som oss».

Videre ut over høsten skal valgfaget «Innsats for andre» fortsette å strikke klær til spebarn i Afrika. Denne uken vil de også gå til sykehjem i Haugesund og underholde/snakke med dem som bor der.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s