Sport

Bokanmeldelse: Kjedebrev

Kjedebrevterning 5«Kjedebrev» er en bok skrevet av Hiroshi Ishizaki, en japansk forfatter, og er en bok om fantasi, ensomhet, og ønsket om å unnslippe virkeligheten. Den er på 248 sider og er oversatt til flere språk.

Boken handler om tre jenter; Sawako, Mai og Mayumi, som alle mottar en e-mail fra en fjerde jente, Yukari. Hun tilbyr dem en rolle i en nettroman hun skal starte. Det er fire roller; den kvinnelige detektiven, kjæresten til jenta, jenta selv, og forfølgeren. Jentene ser dette som en flukt fra virkeligheten, og takker ja til tilbudet. Men da nettromanen blir litt for virkelig, hva skal jentene gjøre?

I løpet av boken skifter forfatteren mellom jentenes perspektiv av historien. Slik blir vi mer og mer kjent med de tre jentene, og  lærer mer om hvorfor hver enkelte valgte å si ja til nettromanen. Mayumi lever i skyggen av sin beste venn. Mai strever med å bli selvstendig, og Sawako ønsker bare å passe inn. De har en ting til felles; Ensomhet.
»Kjedebrev» var en veldig interessant bok som du bare måtte lese videre på. Den skifter perspektiv ofte, noe som gjør den enda bedre. Slutten har en uventet tvist, og boken viser at det ikke er en så lang grense mellom virkelighet og fantasi som du skulle trodd.

Karoline Emberland Pettersen

Fakta om boka:

Forfatter: Hiroshi Ishizaki
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 248
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Chen Meru
Oversatt av: Larsen, Yngve Johan

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s