Sport

Travle turnere

Elise Fjeldheim og Feyme Mestanli bruker mye av fritiden sin på rytmisk gymnastikk, altså turn. Der holder de på med mye forskjellig, og der har de gått omtrent hele livet. Her har vi fått svar på alt vi lurer på.

Skrevet av Celine og Jeanett Steinsland 9A

Hvor lenge har dere holdt på med Rymtisk gymnastikk og når begynte dere?
Vi begynte i 6-7 års alderen, sier Elise. Og vi har gått der siden forklarer Feyme.

Videre forteller de at de går i tropp sammen, men at de ikke holder på med akkurat det samme. Feyme turner induiduelt, mens Elise turner gjerne med en annen. Dette er fordi Feyme liker best å turne alene, men Elise liker best å opptre og turne med en annen. Det finnes to typer tropper: internasjonalt og nasjonalt. Feyme og Elise ligger på det høyeste nivået i RG på deres alder og de trener i den internasjonale troppen.

RG

Er dere ofte med i konkurranser og pleier dere og komme langt?
Ja, vi er ofte med i konkurranser, svarer Elise. Det er en konkurransetid fra vinter til vår, og det er da vi konkurrerer med andre, fortsetter Feyme gira. Vi har konkurrert i NM og da fikk vi en 2. plass. Vi var 0,4 desimaler bak 1.plass og det er ingenting i RG, forklarer Feyme irritert.

De forklarer også at de pleier å være med på treningsleirer om sommeren hvert år. Dette er da i utlandet. De har vært litt forskjellige plasser i utlandet, blant annet Spania og Bulgaria. Der trener de mye av tiden, men de får også fritid til å kose seg litt mens de er der.

Hvor ofte trener dere og hvor mange timer i uka?
Litt forskjellig, fniser Feyme. Det varierer mye forklarer Elise seriøst, mens hun fortsetter med at de trener 3 timer per treningsøkt og pleier å trene 16 timer hver uke, men også noen ganger 20 timer, sier Elise stolt.

RG er en hard sport, og ikke noe turnerene kan slurve med. De er nødt til å stille opp på treningene for å bli «best». Sporten handler om å slå andre tropper de konkurrerer med og det er alltid kjekt å få en 1.plass når de trener så mye.

Er dere avhengige av forskjellige utstyr når dere skal lage et program til en konkurranse?
Over rekrutt finnes det ikke konkurranser uten at vi ha redskap med i programmet. Bare de som er under rekrutt, altså de aller minste har lov til å turne og opptre uten redskaper, forklarer de.

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s