Forside

#innsatsforandre

Innsats for andre er et nytt valgfag som ble startet denne høsten. Med 130 elever er dette det største valgfaget på skolen, og det som er mest snakket om.

Skrevet av: Karoline E. Pettersen og Einar L. Kongshavn

-Innsats for andre går ut på bruke de ressursene og den tiden vi har på å hjelpe andre, sier Mathilde Rode og Daniel Rushfeldt. De valgte faget fordi de ville hjelpe andre, og er glade for å ha muligheten til det.

 Hva gjør de egentlig?

I det siste har elevene holdt på med strikking, men det er ikke det eneste de skal gjøre. Videre skal de besøke gamlehjem, gå turer, samle inn mobiler til resirkulering etc. Men med så mange elever, byr det på en del

utfordringer.

Hvorfor er dette så populært?

Etter et intervju med Svein Inge, hovedlæreren i faget, vet vi fortsatt ikke hvorfor dette ble så populært. Hensikten var at det skulle være ca 10-15 gira elever pr trinn. Strikking ble lagt trykk på for å lure vekk en del elever, men antallet elever ble 130 stk i alt, noe som både overrasker og gleder lærerne.

Svein-Inge-Egeland_avatar-150x150

 Utfordringer

-Den største utfordringen var å finne på et opplegg til så mange elever, sier lærer Svein Inge. Han forteller videre at det også var en utfordring å få alle til å like å strikke.

 Inspirasjon

«Innsats for andre» har ikke vært planlagt like lenge som en skulle tro. Det var en impulsiv ide, og etter 3 år med bøssesamling og et år med å besøke eldre, hvorfor ikke bare samle alt dette sammen til ett fag? Slik tenkte Svein Inge, og etter å ha forlatt Medier og Informasjon, ble han den nye læreren.

#innsatsforandre

Hver gang du gjør gode gjerninger som å hjelpe andre eller resirkulere, ta bilde av det og legg det ut på instragram med #innsatsforandre for å vise at du støtter valgfaget.

 

Kategorier:Forside, Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s