Forside

Hold deg til reglene!

For at elever på Håvåsen skal kunne gå ut av skolens område, må man gå i 10.klasse. Men det er alltid elver fra både 8. og 9. klasse som forlater skolens området og blant annet går på butikken. Men hvilke konsekvenser får egentlig dette? Vi har spurt rektor, Øystein Viland, om akkurat dette.

Skrevet av Maria Halvorsen og Hanne Jacobsen Skistad 

– Får dere lærere ofte beskjed om at elever utenom 10. klasse går utenfor skolens område?

-Ja, vi får beskjed om dette veldig ofte, og vi er svært klar over at det er en del elever som sniker seg ut uten lov. Noe jeg  synes er rart er det at vi lærere har en såkalt ”uroaksjon”. Den går ut på at vi sender ut noen av lærerne i friminuttene, og fordeler dem rundt på forskjellige butikker i området, slik at vi kan få tatt de elevene som bryter reglene. Men sist vi hadde denne aksjonen så vant vi verken 8.klassinger eller 9.klassinger, og dette er litt merkelig ettersom vi får beskjed om dette svært ofte.

stopp

-Hvilke konsekvenser får det for elevene dersom noen bryter reglene?

-Om dette fortsetter å være en stor sak kan dette ødelegge for tiende klasse både i år og fremover. Vi vil helst at dette ikke skal skje, men om det ikke stopper må vi gjøre noe med det.

Det er nok mange som mener at denne regelen kun burde gjelde for de elevene som virkelig brøt denne regelen, men rektor forteller at det blir vanskelig å holde orden på de få elevene, og at det da er lettere om det går ut over alle.

-Men hvorfor kan ikke alle elever få lov til å gå utenfor skolens område(butikken)?

– Vi kan ikke la 500 elever gå hvor dem vil, det blir for mange. –Vi har også fått klager fra naboene. Og om det blir for mange elever på butikken som stjeler, lager hærverk og ødelegger kan vi risikere å få beskjed fra butikkene om at vi ikke lenger har lov å la elevene få komme, legger han til.

Så om du er en av dem som forlater skolens område uten tillatelse, bør du tenke over konsekvensene dette vil ha for deg og alle andre på skolen.

Kategorier:Forside, Nyheter

2 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s