Nyheter

Har du grønn mobil?

Skrevet av: Dani Rabie Yosef og Eirik Hagen

gronnmobilAlle åttendeklassingene som har valgfaget «Innsats for andre» deltar på prosjektet «Grønn mobil». Prosjektet Grønn mobil på Håvasen går ut på å samle inn penger til skole i Liberia. Det gjør man ved å pante mobiler som skolen samler inn. Mobilene blir reparert, og personlige ting blir sletta.  Derfor skal man ikke være redd for at noen ser dine personlige ting. Mobilene blir så solgt til personer på nettsteder som ønsker å kjøpe mobiler. På grønnmobil.no kan du f.eks. selge din mobiltelefon eller nettbrett, kjøpe ny mobil, og få penger for din gamle. Du kan også få mobilen din reparert her.

I prosjektet Grønn mobil panter man sine mobiler/nettbrett. Her blir pengene brukt til veldedige formål, og i vårt tilfelle til Liberiaprosjektet. Men dette tiltaket tenker også på gjenbruk og resirkulering. Miljø og samfunnsansvar er noe alle bør ha, og dette prosjektet tar vare på disse behovene gjennom panting av mobiler og nettbrett.

For å få vite litt mer om hva prosjektet går ut på, snakket vi med en del elever fra valgfaget «Innsats for andre» i 8.klasse.

En av tingene vi lurte på var om dette miljøvennlige mobilprosjektet var noe elevene selv hadde kommet på. Det viste det seg at det ikke var.

«Nei, det var lærerne som kom på dette prosjektet»

Elevene nøyer seg ikke med å samle inn mobiler på skolen. Her tenker de mye større:

«Jo, vi skal gå til bl.a Hemmingstad, og i området hvor vi bor. Dette gjør vi altså også utenfor skoleområdet.»

Hva som skjer når folk leverer fra seg en mobil i esken for «grønne mobiler» har elevene også full kontroll på:

«Når man panter mobiler blir personlige ting slettet på mobilen, bare for å ha det klart. Man passer på å ta ut simkortet. Dermed trenger man ikke å bli bekymret over å ikke slette abonnementet.»

Det er ulik pris på panten en kan få alt etter mobilens verdi:

«Ja, det stemmer. For knappemobiler får man selvfølgelig lite, mens for smarttelefoner får man mer. For Iphone 6 får man 4000kr, Iphone 5 16gb får man 3000kr, mens for Iphone 4 16gb får man 2000kr. Hvis vi tar for oss Samsung mobiler, får man 3500 for en samsung s5, mens man får 2500 for ebn samsung s4. Men en viktig del å legge til er at vi ikke tar imot mobiler som har hull.»

«Verden blir et bedre sted å leve hvis alle bare gjør litt»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s