Forside

Refleks redder liv

Vinteren nærmer seg, og det begynner å bli fortere mørkt både om kvelden og om morgenen.  Og det er nå det er på tide å finne fram refleksen, spesielt om du går til skolen, for det er da er det mest trafikk ute, og det er også veldig mørkt.

Skrevet av: Hanne J. Skistad og Maria Halvorsen

Lærer Kurt Åge Stakkestad mener at Håvåsen skole burde ta refleks mer på alvor.

– Vi snakker alt for lite om det til våre elever, noe som vises tydelig ettersom nesten ingen av elevene bruker refleks. Vi burde satt mer fokus på det og vi burde ha mye strengere regler. Refleks redder liv, legger han til.

refleks

En annen lærer, Øystein Eide, forteller også det at dette er et tema som ofte blir tatt opp på lærerværelset. –Vi snakker ofte om dette,  og både lærere og elever er nødt til å bli mye flinkere med refleksbruken.

Mange er overrasket over at de ikke skjer flere trafikkulykker ettersom svært få er flinke til å bruke refleks. Og dette er ett stort problem spesielt blant ungdom.

– Jeg orker aldri å finne den fram, og dessuten ser det teit ut forteller Brage Eliassen(9c). Mens Alfred fra 9f sier at han som regel bruker refleks, når han kommer på det.

Vi oppfordrer alle til å bruke refleks når det er mørkt ute, det er best for din egen sikkerhet. Lys på sykkelen er også lurt om du pleier å sykle. Refleks er ganske ”teit” blant ungdom, men det er mye bedre å være teit enn å være skadet.

Kategorier:Forside, Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s