Nyheter

VGS-dager

VGS-dager

De kommende ukene skal elevene i 10-ende klasse på VGs-dager på forskjellige videregående skoler i dette området.

Skrevet av Andrea Vihovde og Marie Svendsen.

Dette er oppfølgning fra forrige skoleår, der det var det samme opplegget.  Men dette året måtte du velge noe annet enn forrige skoleår.  Det samme skal 9-ende klassingene, men i sommerhalvåret.  Dette skal gi elevene ett innblikk i hvordan livet på videregående er, og hvordan de forskjellige linjene er.

vgs

Elevene bruker skoleogarbeidsliv.com til registrering av VGs-dager og jobb-dager.  Her får du også opplegget og annen informasjon du kan trenge i denne sammenhengen.

Dette året hadde du ikke mulighet til å velge samme linje som du gjorde forrige år.  Dette er for at elevene skal utforske de forskjellige valgene de har.  Det har sine positive og negative sider, i og med at du ikke kan velge skolen selv.  Dette gjør det vanskeligere å velge til første år videregående, når du ikke får se på den potensielle skolen.

Når du skal søke til disse dagene, så får du mulighet til å velge mellom tre forskjellige linjer, ikke skole.  I år kan du da som sagt ikke velge samme linje som du gjorde i forrige skoleår.  Etter en stund får du vite opplegget du skal forholde deg til i disse dagene, og hvilken linje du kommer på.  Og hvis skolen er langt unna,  for eksempel Kopervik videregående skole, får du gratis skolebuss.

Elevene på Håvåsen synes at det er dårlig at vi ikke får velge skole, for da får man ikke velge skolen du kanskje vurderer å søke på.  De fleste synes også at det er helt greit at vi ikke får velge samme linje, for da får vi prøve ut de forskjellige valgene de har.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s