Forside

Polen-tur 2014

Det har lenge vært en tradisjon for tiende klassene å reise til polen, og dette året er intet unntak. Både elevene, og foresatte tilbringer åtte dager i lærerike omgivelser. Konsentrasjonsleirer er blant annet det som står i fokus, i tillegg til andre historiske hendelser fra den kalde, og andre verdenskrig.

Skrevet av: Karoline Smistad, Julie Reine, Andrea Kleppe og Marie Svendsen
Elevene har samlet inn penger ved å selge toalettpapir, karameller, lodd, kort og ulike bakverk. I tillegg til dette, er det også noen elever som har stelt i stand et loppemarked. Her har det blitt tjent inn en god del penger. Alt i alt har elevene samlet inn en god del penger, men det er også flere som betaler på egenhånd.

polen
Det blir avreise fra Haugesund. ved midnatt til lørdag. Den lange turen fortsetter gjennom Danmark, Tyskland, og til sist Polen. Første dagen er det duket for en del reising, uten noen spesielle destinasjoner for dagen, sett bort i fra ankomst i Linstow. Den neste dagen står Ravensbruck på planen, etterfulgt av Sachsenhausen. Etter noen sterke opplevelser i konsentrasjonsleirene, er det avreise til Berlin. Neste dag blir brukt til guiding med buss, hvor vi besøker flere monumenter. Like etter får elevene, og eventuelt foresatte fritid i byen. I tillegg til dette får mulighet til å besøke det offisielle minnesmerket for Berlin muren. Like etter samles alle, og spiser en samlet middag på hard rock café, før vi tar turen videre til Tropical Island. De neste dagene blir brukt til Auschwitz, og saltgruvene.
Elevene har uttrykket seg spesielt mye om Auschwitz 1, og 2. Flere gleder seg også til turen i seg selv, og å få tilbringe en uke med klassekameratene sine. Noe som også står i sentrum for dem er Tropical Island, og shoppingen i de ulike destinasjonene.

Kategorier:Forside, Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s