Nyheter

Hva skal du bli når du blir stor?

Et nytt fag har kommet inn dørene på Håvåsen ungdomsskole, et fag man ikke får karakter i. Men et fag som kan bli en livsendrer.

Skrevet av: Fred Erlend Hallquist

Etter skolestarten på Håvåsen ungdomsskole har et nytt fag dukket opp i fanget på elevene. Det er ikke det største faget, med tanke på at man bare har det i en eneste time i uken. Men det er et nyttig fag som kan hjelpe deg med fremtiden din. Dette faget heter utdanningsvalg. Utdanningsvalg ble et nytt fag ettersom mange slutter på videregående midt i semesteret. Og for å endre på det har dette faget oppstått. Man går gjennom valg man kan ta videre i skolelivet for å bli nøyaktig det man vil. Fordi det er også mange ungdommer som velger noe de ikke liker, de velger en utdanning de virkelig ikke har noen interesse for.

Utdanningsvalg

I dette faget har man fokus på å tenke hardt på hva man virkelig vil bli. Mange ungdomsskoleelever tror karakterene har alt å si, men det har det ikke. Man går gjennom hva det vil si å gå studiespesialiserende, hvordan man kan sette opp ett eget budsjett, og hva det vil si å velge yrkesfaglig. Læreren forteller oss hva man går gjennom når man holder på med denne prosessen. Og da vet elevene hva det vil si og hva de vil velge allerede før de begynner på videregående, så de får god tid til å tenke på hva de vil ta når deres tid til å begynne på videregående begynner. Alt i alt er utdanningsvalg et veldig bra fag, elever får tenke og de får lære om fremtidens valg. Noe som kan komme til stor hjelp disse dager.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s