Underholdning

SPILLANMELDELSE: Watch Dogs

Skrevet av: Simen Hjelmervik

Watch dogs, også kjent som WATCH_DOGS, er et åpenverden-spill (lignede grand theft auto)  fra Ubisoft som ble lansert i Norge 27. mai. Det er tilgjengelig på ps3, ps4, Windows pc, Xbox 360 og Xbox One. For Wii U brukerne må de vente til slutten av 2014.

WD

Dette er slik det ser ut «ingame»

 

Spillet er et tredjeperson-spill, noe som vil si at du er en person gjennom hele spillet, og at du kan kjøre kjøretøy. Du er hackeren Aiden Pearce, som kan hacke seg inn i et datasystem som heter cTos. Det er sentralt datasystem som lar deg styre byen Chicago. Du kan hacke deg inn i nesten alt som trengs, alt fra sikkerhetskameraer og sette opp veiblokkeringer på bakgater i byen, til å utløse bilalarmer.  Handlingen skjer som sagt i Chicago og områdene rundt, slik som «landet» eller slummen. Aiden bruker hackingen til fordel overalt, og du må bruke hacking i et hvert oppdrag. I tillegg til hacking kan Aiden sloss, kjøre biler, båter motorsykler. Selve bilopplevelsen syns jeg er fin, selv om de aller fleste bilene kan være litt trege. De raske bilene liker jeg derimot godt, tatt i betraktning at styringen er tragisk når den når toppfart. Det er bare 3 båter og velge mellom, det er en kraftig fiskebåt, en ny gul fraktebåt som jeg ikke enda har hatt tid til å teste og en speedbåt. Motorsyklene er lynkjappe og enkle å krasje.

Spillet har blitt stort satset på av Ubisoft og ble først «reklamert for» av Ubisoft på e3 juni 2012. spillet er blitt oversatt med tekst til 17 språk (inkludert engelsk) Mange av de mest hardcore gamerne ble skuffet over watch dogs, grunnet at ubisoft laget et «cyber train» av spillet. Noe som vil si at de har laget reklame for reklame og stadig nye trailere og det gjorde forventingene skyhøye til spillet. Selv om spillet har fått ros av kritikere har spillet skuffet ut ifra oppmerksomheten fra ubisoft.

Plottet, elle handlingen er veldig detaljert og grundig gjennomtenkt. Det første man gjør i spillet, er å se en film der aiden og hans daværende venn mislykkes i å hacke et hotell. Senere finner de ut at det var noen andre hackere som utløste alarmen i systemet. Disse hackerne dreper hans niese rett etter dette. Disse handlingene utspiller seg et år før man kommer i gang med spillet og er bare en video. Dette er det første som skjer i spillet. Dette er ikke et oppdrag men en sammenhengende film. Handlingen er basert på at Aiden skal finne morderen. Han får både nye venner og flere fiender i løpet av spillet. Han må møte flere gjenger og enkeltpersoner, og det tok ikke lang tid før jeg fant en slags sammenheng. Han kan også lage bomber og granater med ting han kjøpe på apoteket og pantelåneren for eksempel.

Politiet er veldig aggressive og hissige på å ta deg. Engang bråstoppet jeg foran en politibil og fikk hele Chicago politiet på meg. Medborgerne er veldig redde for kriminelle. De løper ofte av sted og ringer politiet når de ser noe mistenkelig. Spillet er lagt slik at hvis du dreper noen går du ned i «rank». Denne ranken kan være avgjørende i snikeoppdrag. Hvis du har god rank er det mindre sannsynlighet for at borgerne gjenkjenner deg å ringer til politiet.

Storyen eller plottet er herlig i dette spillet, men «freeplayen» i spillet er litt dårlig pga denne ranken. Det gjør at man ikke kan gjøre som i grand theft auto, (å gjøre omtrent det man vil uten konsekvenser) spillet er utrolig bra men trekker litt ned på at det er litt kort og at freeplayen er litt streng. (man kan gjøre som man vil i freeplayen men da ryker nesten hele ranken) jeg vil gi spillet et sterkt terningkast 5!

5

Kategorier:Underholdning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s