Sport

Svømmer med store drømmer

Emma Sirkka Østenstad(13) fra Håvåsen skole har akkurat kommet ut til storefri og har tatt seg tid til å svare på et kort intervju. Her har vi fått svar på det vi er nysgjerrige på!

Skrevet av: Celine og Jeanett Steinsland

Emma

FOTO: Karmøy svømmeklubb

– Jeg har alltid likt og svømme og jeg holdt mye på med dette som en hobby når jeg var liten, men fant ikke ut før fire år siden at jeg ville satse. Jeg gikk på svømmekurs for å lære meg å svømme før jeg begynte i Haugesund Svømmeklubb, sier Emma.

Hun forteller videre at hun etter hvert fant ut at hun ville begynne å trene med Karmøy Svømmeklubb, fordi treningstidene passet bedre med hennes fritid.

– Jeg er glad for at jeg byttet svømmeklubb, forteller Emma. Fordi jeg føler Karmøy svømmeklubb har gjort meg bedre, kanskje fordi jeg har fått økt treningstider med åtte ganger i uka 2 timer pr dag fordi jeg trener morgen trening + kveldstrening på onsdager og fredager.

Fremtiden
Hun trives godt med svømmingen og er såpass fornøyd med byttet hun gjorde, at hun har store planer for fremtiden. Hun har store mål for seg selv, og trener godt og mye hver uke. Hvis hun fortsetter slik, kan hun kanskje bli en profesjonell svømmer.

– Hvem er forbildet ditt, og hvorfor?

– Alexander Dale Oen. Han er forbildet mitt fordi jeg syntes han var en veldig god svømmer og jeg vil bli minst like god som han. Melissa Franklin er også forbildet mitt, fordi jeg syntes hun er en slags god «inspirasjon» for meg.

– Trenger du mye inspirasjon for å holde deg i form, og hvordan fungerer det?

– Jeg tenker på hva jeg kan oppnå og hva jeg allerede har oppnådd. Jeg har store planer for meg selv, og hvis jeg skal klare å oppfylle dem så må jeg jobbe hardt! Planene mine for meg selv er ikke akkurat små, forteller hun.

Emma har vært med i mange konkurranser siden hun begynte på svømming, og kommet øverst på konkurransepallen mange ganger.

Noen av konkurransene hun har deltatt i er junior og senior NM. Det gikk bra i senior NM, men hun klarte ikke å fullføre junior NM, forklarer Emma.

– Jeg syntes selv det gikk bra i senior NM, men jeg klarte ikke å fullføre junior NM. Det var fordi jeg har en skade i skulderen, og det viste seg i denne konkurransen. Men det var kun en gang, og har fortsatt mange konkurranser igjen jeg skal delta i, forklarer hun.

Inspirasjon og kosthold

– Trenger du et spesielt kosthold for å holde deg i form når det gjelder trening?

– Nei, men det er viktig at jeg ikke får i meg så mye sukker. Det er viktig at jeg heller får i meg mest mulig proteiner og vitaminer. Dette er fordi vitaminer og proteiner bygger muskler og muskelmasse, og svømming krever en del muskler og krefter, forklarer Emma videre. Hvis jeg får i meg for mye sukker og for lite karbohydrater blir jeg sløv og klarer ikke gjennomføre treningen, avslutter Emma.

 

 

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s