Sport

Klassetur til nyoppusset hytte

 Et av høstens høydepunkter for 9. klassingene på Håvåsen er klasseturen til Olalia. I år fikk de besøke en vakker nyoppusset hytte.

Skrevet av: Fred Erlend Hallquist

Olalia

FOTO: NRK

Alle seks klassene på 9. trinn fikk en overnatting på den nye hytta, og for å komme seg frem og tilbake til hytta måtte de ta beina fatt. Turen er først og fremst et sosialt tiltak. Elevene får ikke lov til å ha med seg mobiltelefoner, datamaskiner eller andre duppedingser. Uten disse tingene blir turen mer sosial og man får snakket mer sammen med de andre elevene. I løpet av oppholdet på Olalia deles klassen opp i grupper og er med på ulike aktiviteter. Alle aktivitetene handler om å samarbeide med de andre på gruppa. Hvis man for eksempel er på en gruppe med seks personer skal man kunne balansere vekten på en tømmerstokk for at vekten skal bli lik. Målet er å få tømmerstokken til å holde seg over bakken. Faller man av stokken, faller man ned i gjørma. Derfor er det best å få samarbeide til å fungere.

I løpet av døgnet på Olalia får man også mat. Noen klasser har med seg taco, mens andre klasser velger noe annet. den enkelte lærer bestemmer hva klassen skal spise, og elevene har med seg de ulike ingrediensene. Det er også opp til læreren om man får ha snop med seg eller ei, men det må være begrensninger. Leggetiden under turen er klokken 23.00. Da skal det være helt stille på rommene. Det er 4-6 seksmannsrom. Guttene sover for seg selv og jentene det samme, men de går ofte inn i rommene til hverandre.

Turen opp til Olalia var tøff for mange tøff: Bussturen tar vel en time, og den turen setter de fleste pris på. Det som ikke var like populært for alle var den to timer lange gåturen i fjellterreng opp til hytta. Veien er nylig utbedret og man kan gå eller sykle på en grussti helt frem til hytta.

Simen Hjelmervik (9F) er en av mange som likte seg på Olalia.

–   Jeg synes turen var veldig sosial, men det var litt lite å gjøre på kvelden og jeg gikk fort tom for snop, sier han.

Det mange satte pris på med turen var å tilbringe tid sammen med klassen utenfor skolen. I friminuttene og storefri på skolen er det mange som sitter med nesen ned i mobilskjermen. På Olalia ble det mer prating, og dermed mer sosialt.

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s