Leserinnlegg

LESERINNLEGG: #RememberTheGirl

I 2006 reiste grunnleggerne av Love 146 til sørøst Asia på en utforskende tur for å finne ut hvordan de kunne handle i kampen om barne sex handling. I en opplevelse gikk to av grunnleggerne undercover til et horehus hvor de var vitne til unger som ble solgt til sex. Dette er historien som ga liv til deres kamp for å gjøre slutt på barneprostitusjon.

“Vi sto skulder til skulder med “rovdyr” i et lite rom som så på jenter gjennom glass. Alle jentene hadde røde kjoler med et nummer festet til kjolene som identifikasjon.

De satt og stirret tomt på tegnefilmer. De var langt fra hva et barn burde være. Det var ikke lys i øynene deres, ikke mer liv. Livet hadde blitt tatt fra dem. Disse barna ble voldtatt hver natt. 7, 10, 15 ganger hver natt. De var så unge. 13, 11 år. Det var vanskelig å si. Sorg gjorde ansiktene uttrykksløse.

Bortsett fra en jente. En jente ville ikke se på tegneseriene. Nummeret hennes var 146. Hun så forbi glasset. Hun så på oss med et gjennomtrengende blikk. Det var fortsatt kamp igjen i denne jenta. Det var fortsatt liv i henne.

Alle disse følelsene begynner å ødelegge deg. Det er smerte. Det verker. Det er sorg. Handlingen er instinktiv. Det slipper løs en jamrende gråt. Det leger en stor klump i halsen din. Jeg husker at jeg ville knuse glasset. Ta henne vekk fra det stedet. Å ta så mange av dem jeg kunne i armene mine. Ta alle vekk. Jeg ville knuse glasset og si at hun skulle fortsette å kjempe. Ikke gi opp. Å fortelle henne at vi skulle redde henne.

Fordi vi var på en pågående undercover etterforskning på dette horehuset, kunne vi ikke reagere med en gang. Bevis måtte samles før vi til kunne gjøre noe og til slutt bringe de som drev dette horehuset til en domstol. En tid senere hadde vi samlet nok beviser til å kunne gjøre noe, og barn ble reddet. Men jenta som brukte nr. 146 var ikke der lenger. Vi vet ikke hva som skjedde med henne, men vi vil aldri glemme henne. Hun forandret livene våre.» – Rob Morris, en av grunnleggerne av love146.org

kilde: http://europe.love146.org/love-story/

Er dette riktig? Er det slik verden vår har blitt? Vi burde alle være med i arbeidet for å stoppe dette. Barn burde ikke ha sex. Barn burde ikke måtte vokse opp tidlig for å misbrukes. Barn burde ikke måtte vokse opp tidlig for noe. Barn burde få være barn, og ha en trygg barndom.

Vil du støtte jenta? Vil du vise at du bryr deg? Skriv 146 på baksiden av hånden din og tegn et hjerte rundt. Da vil alle som også vet om dette, vite at du bryr deg.

La oss få en slutt på dette. Sammen.

“Justice at its best is love correcting everything that stands against love” – Martin Luther King Jr.

Skrevet av Silje Mannes Johannessen.

Kategorier:Leserinnlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s