Sport

Blir ikke syv timer skole nok?

Lekser opptar både elever, lærere og foreldre. Noen mener det er for mye, andre mener det er for lite. I loven finnes det ingen regler som sier at hjemmelekser er påbudt. Det betyr i praksis at elever og foreldre med loven på sin side, ganske enkelt kan nekte å gjøre lekser.

Skrevet av: Malin J. Skistad & Emilie Mæland

homework

 

 

– Det er en grunn til å frykte at lekser i økende grad produserer forskjeller mellom elevene. Ressurssterke foreldre hjelper ungene fram, mens ressurssterke foreldre ikke har så mye å bidra med. Lekser blir en tidstyv det er vanskelig å forsvare, sier Ola Stafseng ved pedagogisk forskningsinstitutt til dagsavisen.

– Jeg mener lekser er en uting som frarøver ungene barndommen. Meningen med å være barn er ikke å bli voksen, men å være barn lengst mulig. Dagens skole innvandrer barnas liv og fritid på en måte som er helt feil, fortsetter han.

Etter flere forskninger ved statistisk sentralbyrå har de kommet fram til at lekser øker forskjellene mellom skolebarn, avhengig av foreldrenes status. Er du flink på skolen og får god hjelp hjemme, skjønner du mer av stoffet og får automatisk bedre snitt enn de som sliter og får mindre hjelp.
Tallene er tydelige: I klasser der læreren ikke gir lekser, er det mindre forskjell mellom elevenes presentasjon enn i klasser der lekser er en viktig del av lærerens opplegg. ( dagsavisen )

Dårlige lekser er problemet

Rektoren ved Håvåsen skole, Øystein Viland, mener at det handler om gode og dårlige lekser. Lekser uten mål og mening gir ingen effekt, mens repetisjon og oppsummering er en bedre måte å lære mer av et stoff på. – Dårlige lekser blir for dumt og jeg ser ikke grunnen med å gi dem unødvendig arbeid, sier han.

Kategorier:Sport

1 svar »

  1. Hva med at haaavis har en ‘Skriv under’ kompanje, hvor vi elever sier imot lekser. Det er absurd at vi skal slite mer hjemme med f.eks. mattelekser, hvis du vil gjøre de som sliter bedre i matte, ta de dårlige ut til mattekurs, ikke de som allerede kan emnet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s