Sport

Oslo OL i 2022?

De siste årene har det vært mye snakk om OL i Oslo 2022. Selvfølgelig blir det en stor folkefest, men blir det ikke i overkant dyrt til å bare vare i 2 uker?

Oslo_2022.svgSkrevet av: Solveig S. Rasmussen
Mange har lenge villet hatt OL til Norge og i November 2011 bestemte Idrettstyret i Norges idrettsforbund at de skulle søke om OL i 2022. Et halvt år senere sa Idrettstinget ja til OL i Oslo. Det var i 2013 en avstemming i Oslo. Der stemte innbyggerne for eller imot. Med 32.000 stemmer mer enn mot, vant for. Da var også Oslo for OL. Etter det kom en ny regjering i høst har dette vært en viktig sak. På Frps landsmøte 4.mars ble det klart at de var mot. Statsminister Erna Solberg (Høyre) sier at det kan fort bli utrolig dyrt, men utelukker ingenting.

En av hovedgrunnene til at mange er mot, er fordi dette kan bli veldig dyrt. Selve søknaden om OL koster rundt 120 millioner kr, men man er fortsatt ikke sikret at det er i Oslo det blir. Rundt selve OL i Oslo kan den dyreste utgaven bli ca. 37,5 milliarder kr. Det innebærer nye planlegging, idrettsanlegg, utøverlandsby osv. Russland brukte over 312 milliarder kroner på OL i Sotsji tidligere i år. Alle de anleggene står nå tomt. I Russland er det jo ganske mange som er fattige. Hvorfor brukte de ikke pengene på det heller?

Daniel (8f) og Ingrid (8c)

Daniel (8f) og Ingrid (8c)

Jeg ville se hva elevene på skolen synes om forslaget til OL. Det er ganske mange som er imot og noen som er for. Det er ofte dette som går igjen «Man kan jo bruke penger på noe annet». Jeg spurte Daniel fra 8f og Ingrid 8c. Daniel var for og mente at dette bra for å vise frem landet vårt til andre. Han syntes også at det ville vært kult. Ingrid var mot og sa at man heller kunne bruke pengene på noe annet, som f.eks. sykehjem og skoler.

Jeg mener selv som mange andre at pengene kan brukes på noe annet. Hvis det er noe man skal legge ned mye penger i, kan man ikke heller velge noe som vil varer lengre? Det er jo kjempebra for turismen i Norge hvis vi har OL, men er det fortsatt verdt det? Er det verdt å bruke mange millioner på Oslo OL i 2022?

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s