Sport

Trening og ungdom

Trening og ungdom


I media i dag blir nåtidens generasjon fremstilt som den lateste noen gang. Mange har i dag gaming, tv titting og lignende hobbyer. Og dette blir ofte diskutert mye i medier. Det som ofte blir lagt til side er at de mange også holder på med en sport på fritiden, i tillegg. Alt fra fotball til håndball til volleyball. Den største sporten for ungdommene, må nok være fotball i dag. Er ungdommene så late som media skal ha de til?

Forskning viser at ungdommer trener like mye som før, og påstandene om at ungdommer er blitt latere blir ikke støttet i NOVA sin rapport fra 2011. Og det er flere unge som trener på treningssenter i dag enn det det var 1992. Også trener flere unge oftere enn det de gjorde før. Dette er det flere nettsider som forskining.no, trening.no og BA som kan bekrefte. Alle tre artiklene kan føres tilbake til NOVA undersøkelsen. Linker til artiklene finner du nedenfor.

Undersøkelsen viser også at de som ikke trener bruker mer av tiden sin på internettet. Det viser at de som ikke trener bruker omtrent 4 timer eller mer på PC-skjermen daglig, mens de som bruker minst tid på internettet er de som er medlem i ett idrettslag av en sort. NOVA viser også at treningen ikke går ut over skolen, og viss det skulle vært hadde det vært på en positiv måte.
Så hvor aktive er Håvåsens ungdommer? Vi har spurt 100 elever ved Håvåsens skole om de gjør noe aktivt på fritiden i tilegg til eventuelt tv-spill.

Undersøkelsen ved Håvåsen skole viser at 74 % av elevene er i noen form for fysisk aktivitet. Alt fra ett idrettslag, trening på ett treningsenter eller jogging på fritiden. Og det var bare 26% av elevene som ikke trener.

trening og ungdom

Skrevet av Andrea Kleppe, Marie Svendsen og Karoline Smistad.

 

 

 

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s