Nyheter

Trist kapittel

I opplæringsloven står det: Elevene skal ha tilgang til skolebibliotek. Bare det. Men hvor er biblioteket nå?

Når vi gikk inn på biblioteheiiket, før det stengte var det første vi så en stappfull innleveringskasse og bøker som lå spredt utover gulvet. De fleste bøkene lå i
feil hyller, dette gjorde det vanskeligere å finne en god bok. For mange var dette vanskelig nok fra før, så noe måtte gjøres. Men ikke å stenge det for godt.

 

Noen uker før påske var det ingen som jobbet på biblioteket. Da var det ingen som kunne rydde bøkene på plass, eller ta dem ut av innleveringskassen. Den var så overfylt av hvis manheiii åpnet den ville mange bøker falt ut. På denne måten ble mange bøker ødelagt og de forsvant for de som ville låne dem.

Hvis vi hadde fått biblioteket til å fungere igjen kunne det vært at vi ble flinkere til å lese og skrive. Fordi ved å lese kan du få bedre skriveferdigheter. Du får større ordforråd og det kan komme godt med i fag på skolen. Men det er ikke alltid like lett å følge med i bøker du selv ikke synes er spennende. Og det er heller ikke lett å finne seg bøker når du ikke har et bibliotek du kan gå til.

Vi har vært inne på biblioteket og sett, og det eneste som er der er et tomt rom med bokhyller som er halvfulle av bøker. Det er ryddigere i hyllene nå, men bare verre i innleveringskassen.

Grunnen

Vi er ikke helt sikheeiiiire på grunnen, men rykter sier at dette var et forslag fra bystyret. Håvåsen har altså valgt å gjennomføre dette. Det er ingen andre skoler som vi vet om i Haugesund som har kuttet helt ut biblioteket, men har heller svekket det. Ingen vet helt grunnen til hvorfor dette har skjedd, ikke lærerne engang.

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s