Leserinnlegg

Leserinnlegg: LES MINDRE

De siste ukene har biblioteket stått ubemannet og stengt. Skolebiblioteket er åndsforlatt og vinduene er tildekket med papir slik at ingen kan se hva som foregår der inne. Dørene er låste og lysene er skrudd av. Hvorfor?

Rykter sier at det er pengene som ikke strekker til. Noen håper at de pusser opp. Dessverre så er det første alternativet mye mer sannsynlig enn det andre. Lærerne vet lite om situasjonen og frustrasjonen er stor hos enkelte elever som faktisk trenger et rolig sted å være i storefri.

Helt siden skolen startet opp igjen etter sommeren 2013 har det vært tull med biblioteket. Jeg husker starten på året da lærerne sa at det alltid skulle være et åpent skolebibliotek i storefriminuttene. Dette løfte holdt de ved like i omtrent to uker før de begynte å stenge biblioteket. Fra å være åpent fem dager i uka, reduserte de det ned til tre. Det fortsatte å minke helt til vi er her nå uten noe som helst og uten informasjon om hva som foregår.

Folk klager på at ungdommen ikke leser nok, ikke lærer nok og at vi skriver dårligere enn før. Aldri har nasjonale norskprøver hatt så dårlige resultater som de to siste årene. Hvorfor velger skolen å stenge biblioteket? Stedet som skal hjelpe ungdommen med å finne, samt å opprettholde interessen for lesing? Få ungdommer orker å bruke tiden sin på det lokale biblioteket i byen, mange fordi det er for langt borte. Skolebiblioteket er da en snarvei til å få lånt den fjerde Harry Potter boka som koster for mye på butikken og alltid er utlånt andre steder. Nå er ikke det lenger mulig.

Hvorfor prioriterer de bort biblioteket og lesing? Hvorfor er det alltid kultur som skal bort? Det er urettferdig ovenfor alle elevene på Håvåsen. Nå er det ingen innesteder hvor man kan sitte og få ro fra den bråkete skolegangen, ingen steder der man kan nyte en god bok i fred, heller ingen steder å gjøre leksene i friminuttet. Penger ser alltid ut til å være problemet, men å holde et åpent skolebibliotek er en investering i fremtiden. Jo bedre dagens ungdom gjør det på skolen, jo bedre utdanning og jobb får vi. Hva hjelper bedre enn et bibliotek fylt med informasjon og opplyste bibliotekarer som kan hjelpe oss til å fylle hverdagen vår med kunnskap og underholdning.

Kjære rektor! Spar penger på andre områder.

Skrevet av Linn Isabel Eielsen


 

Kategorier:Leserinnlegg

Merket som:, , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s