Sport

Ungdomssatsningen i Haugesund Triatlonklubb

Etter Iron- man ble arrangert i Haugesund for første gang doblet antall medlemmer i Haugesund Triatlon og nå satser de hardt på rekruteringen.

Triatlonklubben har en satsnings gruppe på 5 personer. De 5 er i et satsingsprosjekt med Norges Triatlonforbund. Arild Tveiten, som er leder i Norges triatlon forbund, lager treningsprogram til utøverne. De konkurrerer i sprint som er 750m svømming, 20 km sykling og 5 km løping. Noen av de konkurrerer i olympisk distanse som er 1500m svømming, 40km sykling og 10km løping. De reiser rundt på stevner og treningsleirer, og i påsken var de på Mallorca. En av de aktive utøverne er Simon Bjelland Lande som går på Håvåsen. Han begynte på triatlon for ca. 11 måneder siden, og syntes det er kjekt. Nå går han på morgentreninger 3 ganger i uken, og trener opptil 15 timer hver uke.

Å satse på triatlon er tidskrevende. Triatlon er også en dyr sport, du må ha utstyr til alle tre grenene. Triatlon er en av de dyreste sportsgrenene i verden, men de fleste utøverne synes det er så kjekt å holde på med det, så prisen er bare en utgift. 

Hvorfor startet du på triatlon?

Søskenbarnet mitt gikk på triatlon, og spurte om jeg ville være med på en trening. 

Hva er din sterkeste øvelse i triatlon?

Min sterkeste øvelse i triatlon må nok være svømming. Det er det vi fokuserer mest på, for det er viktigst i sprint distanser.

Når du trener så mye, blir man litt lei?

Triatlon er jo en sport som er satt sammen av 3 sportsgrener, på grunn av det blir jeg ikke så lei av å trene. Hver dag består av forskjellig type trening.

Har du noen mål i din triatlon karriere?

Ja, jeg vil jo bli best mulig, men vi for se hva fremtiden bringer.

Blir det mye reising?

Ja, vi er på mange samlinger, og når vi skal være med på en konkurranse må vi dra enda lenger. I fjor reise vi til Tønsberg for å konkurrere og i påsken var vi på Mallorca i 10dager på treningsleir.

Hvordan var det på Mallorca?

Det var veldig kjekt og lærerikt. Mange gode treningstimer. Totalt hadde vi fire tester. To svømming, en sykkel og et triatlon. Vi var 6stk som var med fra Haugesund. 5 utøvere og 1 leder. Vi bodde i en liten by som het Colonia de Sant Jordi. Der var det veldig bra treningsforhold. Et 50m utendørsbasseng var bare 2km fra hotellet. Mallorca er jo veldig kjent for sine fine sykkelveier og bare minutter fra hotellet var det en svær skog med mange løyper på ulike lengder som vi kunne løpe i.

Tar triatlon mye av fritidstiden din?

Ja, til tider blir det mye trening og mye som skal bli gjort på skolen, men jeg må være strukturert.

Når starter sesongen 2014?

Sesongen har allerede startet for noen. Men min første konkurranse er Bø sprinten som er den 3.mai.

Av: Ivar Johannes Wee Østensjø

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s