Nyheter

Ønsker du å gå fremst i 17. maitoget?

I år er det 200 år siden Norge ble uavhengig av Danmark og fikk sin egen grunnlov. I årets 17. maitog skal dette markeres med at 112 gutter fra byens ungdomsskoler skal gå fremst i toget for å representere de 112 mennene på Eidsvoll som var med å lage Norges grunnlov. Vil du være med å representere en av disse, fremst i 17. maitoget?

Skrevet av: Karoline Boland og Karoline Borgø

Maleri av forsamlingen på Eidsvoll i 1814

Maleri av forsamlingen på Eidsvoll i 1814

For å markere at grunnloven er 200 år, skal de 112 mennene som var med å lage Norges grunnlov for 200 år siden bli representert av 112 gutter fra byens ungdomsskoler. Håvåsen skole skal utgjøre 39 av disse mennene. Alle som har lyst kan være med, det eneste som kreves er at du har på deg visse klær. De guttene som har bunad kan bruke det, hvis ikke kan du ha en mørk dress med hvit skjorte, slips eller sløyfe og pensko. Du kan også ha ei svart bukse med ei hvit skjorte til, eller klær som de brukte på den tiden.

1814 var et svært viktig år for Norge som nasjon. Vi ble uavhengige av Danmark etter å ha vært i union med dem i over 400 år, og ikke minst fikk vi vår egen grunnlov. 17. mai feires hvert år for å markere at Norge ble et selvstendig land, men på en rund dag som det er i år, er det kjekt å gjøre litt ekstra stas ut av dagen. Derfor skal 112 elever fra alle ungdomsskolene i byen være med og markere dette med og «gjenskape» de 112 Eidsvollsmennene som har betydd så mye for vårt land.

Vi oppfordrer alle gutter som har lyst til å være med på dette å bli med, det eneste som kreves er at du følger kleskoden som er nevnt overfor. Gi beskjed til kontaktlæreren din eller kontordama Aud om du er interessert!

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s