Leserinnlegg

Leserinnlegg: Musikkpress

Hvor ofte hører vi ikke ordet «motepress» i media. «Det er motepress på skoler», «Vi bør ha skoleuniformer på grunn av motepress», «Motepress i barnehager» eller «Merkeklær lager motepress». Men har noen tenkt på at det kanskje ikke er bare motepress som styrer hverdagen til ungdommer?

Det er ikke så mye motepress nå lenger. Klærne betyr ikke lenger alt, selv om det sledelse%26nbsp%3Bmusikk%26nbsp%3Bfor%26nbsp%3Bhode_cropped_396x318elvfølgelig fortsatt betyr det litt. Jeg tror at press ikke lenger er kun om klær, men om alt annet også. Klær er bare en del av hva som betyr noe, press kommer fra alle kanter, skole, familie, venner, fritidsaktiviteter og listen fortsetter.  En stor del av en person er ofte musikken de hører på og her begynner også problemet. På samme måte som at alle gikk med merkeklær eller klær som ikke skilte seg ut i mengden, er det nå normalt at alle hører på de samme sangene. Det er ikke lenger nok å like en sang, andre må også like den for at den er verdt å høre på.

Men hvorfor må musikken på død og liv være den som alle andre hører på. Musikk skal være en del av deg som viser hvem du er, ikke hvilken vennegruppe du er i!

Jeg tror at ingen vil skille seg ut. Akkurat som med klær, er musikksmaken noe som vises godt. Å høre på det samme som venninna di, gir kanskje en følelse av å være med på noe. Kanskje du er redd for å vise hva du tenker gjennom musikk, kanskje du holder igjen på det du egentlig liker, fordi det er mer populært å høre på Justin Bieber.

Å være superfan av noen er ikke lenger bare på grunn av musikken. Det er alt rundt det også. Artisten du er fan av, alle andre fansene, hele samfunnet rundt det og hvordan artisten eller gruppen oppfattes av omverdenen. Likevel bør jo musikken være det som er grunnlaget til å være en fan, men i mange tilfeller er det ikke det.

Jeg tror ikke motepress er så viktig å fokusere på, jeg sier ikke at det ikke er motepress lenger, det tror jeg det alltid kommer til å være, med mindre alle går i akkurat de samme klærne. Men jeg tror at det ikke betyr så mye i hverdagen fordi det på en måte sitter så dypt i oss. Vi vil ikke skille oss ut, ikke på noen måte. Det mener jeg at det ikke er mulig å endre så mye på.

Musikken burde være noe som gjør deg glad og speiler din personlighet og humør mest mulig. Musikk er viktig for mange, for noen; på måter ingen noen gang kommer til å forstå. For noen er musikk det som hjelper dem på det verste, men den er der også på det beste. Musikk lager en stemning, viser eller endrer humør, bringer folksammen og viser følelser som kan være vanskelige å vise på andre måter. Vi bruker musikk til mye, fra glade stunder til triste, for å bringe folk sammen.

Jeg er lei av å føle at jeg blir sett ned på fordi jeg ikke liker den samme musikken som alle rundt meg. Jeg er lei av å få høre at sangen jeg hører på er stygg, gammel eller at artisten ikke er «hot» nok. Jeg er lei av og ikke ville vise spillelisten min på Spotify fordi musikken min ikke kommer fra en topp 20 liste. Jeg er lei av at musikken ikke lenger viser personligheten til personen som hører på. Jeg er lei av musikkpress. Og jeg er ikke alene.

AV: MALENE ELIASSEN

Kategorier:Leserinnlegg

1 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s