Nyheter

Det store valget!

Konfirmasjon er opprinnelig et kristent overgangsritual, der ungdommene går fra barn til voksen. Snart skal mange velge hvordan de vil konfirmere seg, og om de i det hele tatt skal. De fleste velger kristelig, men noen velger borgerlig, og noen skal ikke konfirmere seg i det hele tatt.

Skrevet av: Zulikhan Astamirova og Hannah Rolfsen

Som sagt skal de fleste konfirmere seg kristelig, men de fleste velger det på grunn av tradisjon. Velger du kristelig får du gjerne være med på turer til Bø Sommerland, andre land eller en leir som heter TT. Dette er nok en faktor til at mange velger kristen konfirmasjon. Eva Naomi Knutsen som går i 9E har valgt kristelig konfirmasjon, på grunn av tradisjon i familien og fordi hun tror på Gud og Jesus. I likhet med Eva Naomi har også Einar Kongshavn valgt kristen konfirmasjon, men han sier det er for han ble tvunget til dette.

Velger du borgerlig, får du ikke dra på sånne kjekke turer, men du får oppleve noe som er både tøft, innholdsrikt og gøy. På Camp Refugee skal du være flyktning ute i naturen i 24 timer, uten mat, bortsett fra en kopp med ris, litt kjeks og rosiner. Noen syntes denne turen var gøy, mens andre syntes denne var krevende. Karoline Emberland Pettersen har valgt dette, mest fordi hun ikke hadde lyst til å konfirmere seg kristelig. Tiril Andrea Skeie Sætran har også valgt borgerlig, fordi hun ikke er kristen og hun sier hun er den første i familien som velger dette.

Ikke alle skal konfirmere seg, noen fordi de ikke vil, og noen på grunn av at de tilhører andre religioner. Piyush Sharma skal ikke konfirmere seg, fordi han er hindu.

Det er et vanskelig valg, og mange bruker mye tid på å velge, men noen bestemmer seg tidlig. Stian Olsen fra 8E har allerede bestemt seg for kristen konfirmasjon, på grunn av tradisjon. Leif Christer fra samme klasse har valgt borgerlig, for hvis han skal ha kristen, må han døpe seg først.reefuge

Kategorier:Nyheter, Underholdning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s