Sport

VGS-DAGER

VGS-dagene nærmer seg og alle elevene på 9.trinn har nå fått utdelt hvilken skole de skal besøke. Men er det verdt tiden vår? Vil det hjelpe oss med fremtidige valg? Vi har intervjuet noen 10.klassinger som var på VGS-dager ifjor, og Håvåsen skole sin rådgiver for å vite mer om besøket alle 9.klassinger skal på i starten av April.

Bilde

 

Her er et bilde av Skeisvang videregående skole, hentet fra google.

Vi har intervjuet rådgiver Bente D. Hundsnes fra Håvåsen skole om VGS-dagene. -Dette er dager som er veldig viktige og informative for elevene, forteller hun. I starten av april skal alle niendeklasser elevene fra Håvåsen skole ut på VGS-dager. Dette er en god mulighet for å få veiledning til det viktige valget som skal tas i slutten av 10.klasse. -Elevene skal få omvisning av skolen i tillegg til at de får følge et utdanningsprogram. Dette skal hjelpe dem med å få et innblikk og en smakebit av både utdanningsprogrammet og skolen de besøker, forteller rådgiver Bente. Disse dagene gir en mulighet til å teste å se hvordan du oppfatter skolen. -VGS-dagene kan også gi en mulighet til å velge bort utdanningsprogrammet eller skolen om du skulle finne ut dette ikke var noe for deg, fortsetter Bente.

 

Det valget du får i niende, både valg av skole og linje, er ikke lov å velge på nytt igjen i tiende. Noen lurer kanskje på hvorfor en ikke kan velge det samme. Det er fordi du skal prøve ut nye utdanningsprogram på VGS-dagene i tiende, og ikke bare skole, i følge Bente. Omtrent alle elever som ar deltatt på VGS-dager sier at det er verdt besøket. Det hjalp dem veldig med å bestemme seg for hva slags skole, og noen opplevde at de ikke ville på den skolen de søkte på. På åpen dag får du en ny mulighet til å prøve ut en ny skole og et utdanningsprogram selv enn det du besøkte på VGS-dagene. Dette her foregår på en halv dag istedenfor to dager sånn som på VGS-dagene.

 

Etter VGS-dagene i niende skal elevene ut på jobbdager, som er i mai. Ønsket med dette er at man skal velge jobb sammenhengende med hvilken studiekompetanse du har oppnådd etter dagene på den videregående skolen du besøkte, og finne ut hvilke jobber du kan få i sammenheng med hva du vil studere. Har noen gått på bygg & anlegg, anbefales det å søke om jobb hos en snekker, eller hvis du gikk media og kommunikasjon, lønner det seg å få arbeide som en journalist. Alle skal få arbeide på en arbeidsplass der de selv må søke om jobb for å få en smakebit på hvordan det virkelig er i arbeidslivet.

Skrevet av Karina Birkeland, Tiril Andrea Sætran og Ingeborg Storlien Krageboen

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s