Nyheter

Skal dette gå utover oss?

Som alle vet, bruker Haugesund kommune mer penger enn de har. De har rett og slett kommet på feil spor. Pengebruken er monumental, og ofte går det utover skoler i kommunen. På Håvåsen har frukt blitt kuttet og dette er blitt en stor sak blant elevene.
Skrevet av Kamaria Hussein og Nora Elholm-Hansen

Kutt i kommunen
Etter at kommunens pengebruk har blitt skyhøy, får skolene i Haugesund store konsekvenser. For noen uker siden, ble frukten kuttet her på Håvåsen skole.

Arne Eike skriver på Haugesunds Avis at kommunen bør begynne å kutte på toppen, men hvorfor er alltid skolesystemet på toppen av listene?
Les debattinnlegget Start ved å kutte fra toppen HER

Vi intervjuet Jarle Strømsvold og Inge Fjeldheim angående dette.

De talentfulle lærerne var begge enige om at det var veldig dumt at frukten har blitt kuttet. Det at skolesystemet ligger på topp når det gjelder kutt av penger synes begge er trist og at det ikke burde vært slik.
– Det sier jeg sikkert bare fordi jeg er lærer, smiler Inge.

Over hele Norge er frukt mye spist hjemme, men kanskje mange av elevene ikke spiser frukt mer enn på skolen. Frukt er viktig for kroppen. Det inneholder masse vitaminer som kroppen til ungdommer har godt av.

Itslearning
Ifølge lærerne var det ikke ulemper, men flest fordeler med at lekseplaner ikke blir levert ut til vær enkel elev. Lekseplanene ligger på skolenettsiden It’slearning, som elevene kjenner godt til.

Jarle Strømsvold forteller at i dagens samfunn er elevene godt kjent med internett og finner lett frem til lekseplaner om det skulle trengs.

Fjeldheim er også enig i at å bruke Itslearning aktivt er med på å hjelpe elevene.
– På videregående skoler så bruker de internettet til det meste, sier han.

Kutt prøver, gi oss frukt

Isak Goldmann sier at det er forferdelig at skolen alltid skal få mindre å bruke på elever når det er kommunen som bruker for mye. Han sier at i et land som Norge burde utdanning være viktig
– Kutt ut ark til prøver, gi oss heller frukt, smiler han.

FOTO: Google

FOTO: Google

Wendy Jiang forteller at skolefrukten var veldig viktig for henne.
– Jeg levde på skolefrukten, ler hun.

Det er trist at det ikke er frukt lenger på skolen. Dette har på mange måter påvirket ungdommen på skolen. Vi håper betydelig på at skolefrukten kommer tilbake akkurat som den var før.

 

Kategorier:Nyheter

5 svar »

 1. Dette med at skolefrukten blir kuttet skjer ikke bare i haugesund, men nasjonalt. det har blitt vedtatt i stortinget at det skal kuttes. pengene som spares på å kutte skolefrukten skal heller brukes på å lage bedre lærere. så da har du et dilemma, har du lyst på frukt på skolen eller bedre lærere, som betyr at du mest sansynelig får en bedre jobb. og med en bedre jobb kan du jo kjøpe så mye frukt du vill. kluet er det at du må gi for å ta, i denne sammenhengen kuttet stortinget skolefrukten for å kunne lage bedre lærere.

   • norges fremtid er kunskap, skal vi klare det må vi ut med alt. hvis du går på skolen bare for å spise gratis frukt har du missforstått. prisen på å gi alle lærere muligheten til etter- og vedereutdanning er høy, det er og prisen på skolefrukten. hvis vi forsetter med litt skolefrukt og litt etter- og vedereutdanning blir det ikke nok til alle. det blir ikke nok frukt til alle elevene, og det blir ikke nok lærere som får muligheten til etter- og vedereutdanning. regjeringen mener at lærere er en prioritet, og derfor kuttet de skolefrukten for at lærerene skal få muligheten til etter- og vedereutdanning.

 2. Skolefrukt skal kuttes for å «lage» bedre lærere. Hmm… Hva med å ikke bruke så utrolig masse penger på tull og feilinvesteringer slik at man ikke må velge mellom å få frukt eller gode lærere? Det burde ikke være en valgsak. Dessuten vil jeg tro at en lærerutdanning koster mer enn frukt.

  Kommunen/regjeringen eller hvem det nå er som sitter å pirker i skolen burde ta tak i noen andre ting å kutte budsjettet fra. Hva med at de slutter å hive masse penger rundt seg unødvendig og heller setter skolen og Norge først? Det hadde vært noe det. Fengsler har finere rom enn mange skoler, varm mat og frukt.

  Hvorfor skal ikke skolen, som lærer opp den nye generasjonen i Norge, de som kommer til å holde landet vedlike om et par tiår, få et budsjett som går ann å leve på?

  • Å gi en lærer etter- og videreutanning er dyrt, men det er flere elever ved en skole. Å kjøpe frukt til alle elevene blir dyrt. Dessuten er det ikke alle lærerene som velger og ta etter- og videreutdanning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s