Leserinnlegg

Leserinnlegg: Fare for streik

Skrevet av Simeon Eriksen
Det er stor fare for lærerstreik til våren. Jeg tror at det vil bli streik hvis KS (Kommunesektorens organisasjon) ikke gir seg på noen av kravene sine. KS er på en måte fagforeningen til kommunene.

streikKS vil: at lærernes skoleår skal bli flere uker lengre enn elevenes, gå over til fast arbeidstid for lærere (altså ikke arbeide hjemme) og at rektor skal bestemme hvor mange undervisningstimer læreren skal ha.

Dette kan etter mitt syn føre til at det kan gå lang tid før vi får resultatet på prøvene. Etter mitt syn blir da prøver unyttige som hjelp før tentamener/eksamener osv. Når elevene kan risikere å få resultatet på prøvene i lang tid etter tentamenene.

I tillegg risikerer vi elever å ikke kunne ringe læreren hvis vi lurer på noe utenom arbeidstiden til læreren.

Et annet problem jeg tror kan oppstå pga. kravene til KS er at flere lærere blir sagt opp mens de resterende må jobbe ekstremt mye på grunn av for eksempel trang kommuneøkonomi. Noe som kan føre til for elevenes del at de ikke har samme kontakten med læreren sin.

Det er ikke sikkert at det blir streik og det er heller ikke sikkert om det kommer til å gå ut over Håvåsen. Blir det streik vil det mest sannsynlig ta en god stund før Håvåsen blir tatt ut. Årsaken er at hvis en streik kommer så blir bare noen skoler tatt ut om gangen.

Hvis streiken kommer til Håvåsen kommer den sannsynligvis til å merkes mest av elevene og deres foresatte. Jeg tror kanskje streiken blir tatt imot med åpne armer fra en del av elevene.

Lærerne er etter min oppfatning helt uenige med KS sine krav. Jeg tror det er stor fare for streik denne våren fordi striden spesielt i forhold til arbeidstid stikker såpass dypt.

Kategorier:Leserinnlegg, Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s