Nyheter

Kutt på skolefrukt

Skrevet av Alexandra Solheim og Malin Jakobsen2000x2000frukt

Skolefrukten kommer til å ta slutt i begynnelsen av skoleåret 2014 og kommer trolig nok ikke tilbake før Haugesund kommune har klart å tjene nok penger etter nedslaget som har rammet den. Allerede nå får elevene på Håvåsen skole føle på det å ikke ha frukt.

Vi har vært i kontakt med Tore Haaland, som er kommunaldirektør i kommunen. Vi spurte ham hvorfor skolefrukten blir kuttet ned og ikke andre ting. Svaret vi fikk er at de ikke har mulighet til å kutte ned på noe annet enn dette. Hvis de hadde gjort det på noe annet, måtte det vært å ta bort penger fra gode formål i steden for. Grunnen i seg selv er fordi Haugesund kommune ligger 100.000 kr under budsjettet.

Fordeler med å ha skolefrukt er for det første at det er sunt, og at hvis noen har glemt maten sin så er det gratis mat å få på skolen. Forskning viser at frukt og grønnsaker er godt for kroppen og at vi trenger det. Frukten på skolen er kanskje det eneste en elev får i løpet av en dag.

Vi hadde en liten undersøkelse på skolen hvor vi spurte elever om de spiser frukten som blir servert på skolen, og om de hadde brydd seg om frukten skulle forsvinne. Resultatet ble at 25 svarte ja på at de spiste skolefrukt, og 4 svarte nei på spørsmålet. Selv om 4 stykk svarte nei på at de ikke spiste frukten, brydde de seg om at den ville forsvinne. For av 29 elever vi spurte på skolen, så svarte hele 27 stykker at de hadde brydd seg om frukten forsvant.

Men det er jo så klart ulemper ved å ha frukt på skolen også. Mange elever forstår ikke hvor heldige de er som får frukt på skolen, missbruker det. Fruktkriger er ikke noe uvanlig som skjer. Det som slår tilbake på elevene da er at frukten blir ødelagt og da kan det være at rektor sier nei til at ingen klasser får frukt.

10ende kommer ikke til å merke at frukten forsvinner. Så nå må elevene begynne å bli vandt med at der er ingen frukt å få på skolen, og at det er nå lurt å ta med sin egen.

 

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s