Underholdning

Ung kunstnerspire

For å bli en god tegner må man ha tålmodighet og ikke bare tegne fort igjennom alt, i hvert fall ifølge Johanne Gunnarshaug fra 10a på Håvåsen skole. Hun utmerker seg som en særdeles god kunstner og jeg er så heldig at jeg har fått et intervju med henne til nettavisen og tillatelse til å dele noen av hennes verk. 

JohanneSkrevet av Linn Isabel Eielsen

Johanne har tegnet hele livet sitt. Først gikk det mest i enkle ting og figurer som for eksempel Pokémon og lignende. Det var først an sommeren 2013 at portrett-tegningen begynte for fult. På et portrett pleier hun å bruke 10 timer eller mer. Spesielt god tid tar hun seg når det kommer til skyggelegging og fargeleggingen, som er de mest krevende prosessene.

Nå for tiden tegner hun hver dag i opp til 4 timer. Stedene hun liker aller best å være er på rommet sitt ved skrivepulten eller i senga med musikk på øret. Utstyret hun bruker aller mest er vanlige 7B blyanter og fargeblyanter fra den japanske kjeden PrismaColors.

Mest er hun selvlært men hun har ett år på Breidablikk Kulturskole på ryggen. Der lærte hun for det meste litt andre ting som tegning med kullstift og forming.

For å finne inspirasjon til tegninger ser hun ofte på andre kunstnere sine malerier og tegninger på Instagram. Der studerer hun ofte andre sine teknikker for å prøve å etterligne. Selv har hun en Instagram-bruker kalt Johanne_art der hun poster sketsjer or tegninger. Brukeren har bikket tusen følgere og den er åpen slik at alle kan stikke innom for å ta en titt.

Steder du kan se tegningene hennes:

Instagram: Johanne_art

Facebook: Johanne art

Tegning av Johanne

Tegning av Johanne

arrow johanne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s