Nyheter

Vær forsiktig!

Jeg kjører med en klump i halsen hver eneste dag på vei til jobb. Dette ble sagt av en lærer på Håvåsen skole.

Skrevet av: Elena Tvedt og Kristina Voll

Hver dag oppstår det nesten-ulykker når mange elever sykler til skolen. Et særlig utsatt område er ved parkeringsplassen og broen ved skolen.

uten navn

Flere nesten-ulykker ved Håvåsen

Ja, nå skal dere se noe! Sier Øystein Viland, rektor ved Håvåsen skole, mens han tar fram et stort kart over skolens område. Vi forteller ham at det ofte oppstår nesten-ulykker ved skolen og han vet godt om dette problemet.

Når Viland ble rektor ved skolen hadde han mest lyst til at det ikke skulle gå an å kjøre inn til skolen – at det skulle være stengt for biler. Man ville da unngått problemet med at syklistene bruker veien inn til parkeringsplassen istedenfor gangfelt og fortau.

– Jeg bruker veien inn til parkeringsplassen når jeg skal til skolen, fordi jeg ikke gidder å bruke fortauet der elevene går på lange rekker og stenger av plassen. Dessuten er det mye raskere, sier en anonym elev når vi spør hvilken vei hun/han bruker.

Når vi forteller dette til rektor sier han at den ene inngangen til parkeringsplassen egentlig skulle vært stengt, men arkitekten synes det ble finere når det gikk veier på begge sidene av parkeringsplassen.

Problemet med at bilene kjører helt inn til skolegården, som ikke er lov, ville også blitt løst, sier Rektor mens han ser ut vinduet på en bil som akkurat kjører inn.

En annen løsning som allerede er tatt i bruk er å sette opp en bom på broen. Dette har ikke hjulpet i det siste, fordi den har vært åpen sånn at det skal være lettere for kommunen å brøyte hvis det kommer snø.

Det er skummelt å kjøre til skolen nå når det har vært vinter, fordi det er altfor dårlig lys med veien og elevene bruker ikke sykkel- og gangstien, sier en lærer ved skolen.

Vi spurte noen elever om de hadde opplevd noen skumle situasjoner på vei til skolen.

En gang, når det var glatt og veien var isete, så jeg en gutt som syklet inn på parkeringsplassen. Han falt rett foran en bil som var på vei ut. Det gikk bra denne gangen, men det kunne gått veldig galt, sier hun.

Broen har løse deler!

Noe annet som kan skape skumle fall og ulykker er broen som går over Karmsundsgata. Broen består av plater som har vist seg ikke å henge fast. De som har ansvar for broen tenker heller på sikkerheten til bilene som kjører under enn sikkerheten for dem som går over broen.

– Platene ble festet for å unngå at de skulle falle på bilene, ikke for dem som bruker broen, sier Viland.

Vi har prøvd å få kontakt med kommunen om hjelp til å løse disse problemene før det blir alvorlige ulykker, men har ikke fått kontakt med den ansvarlige for område. Det er de som har ansvar for både broen, bommen og lyset, men allikevel er det ingen hjelp å få.

Nå oppfordrer vi alle elever, lærere og foreldre som bruker å kjøre, sykle eller gå til skolen: VÆR FORSIKTIG!

Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s