Underholdning

Gøy på ski for alle

Plogen startet som en turklubb i 1976 og ble videre utviklet til en idrettsklubb med årene.  De har ca. 400 medlemmer og vi har intervjuet to av dem, Bergitte Varne (14) og Frida Øveraas (14).

 newfoi

Helt siden de var små har de holdt på med alpint og det var familien deres som fikk dem til å starte med det.  Holder du på med alpint må du være skjerpet å ha god nok selvtillit til å fullføre hele bakken. Du må være klar på målene dine og være godt forberedt psykisk.

Opp gjennom årene har de begge samlet opp minner som de kommer til å huske resten av livet.  Begge jentene har vært med på mange kvalifiseringsrenn og fartssamlinger, i tillegg kom Bergitte på 6 plass i fjorårets NM.  -Vi har møtt mange nye mennesker, og opplevd mye nytt, forteller Frida.  Alpint har også sine negative sider, det tar ekstremt med tid og flere skoledager renner vekk. – Jeg henger ofte etter på grunn av skoletimer som har gått bort, så mye av den ekstra tiden har jeg brukt på å lære meg selv de temaene jeg har gått glipp av, sier Bergitte.

-Hva gjør dere når det ikke er skisesong?  Da har vi mye barmark, og om sommeren reiser vi til Folgefonna for å stå på ski. Men det er mest barmark trening og styrke, svarer jentene. Innen alpint er Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud store forbilder. Begge har nådd langt og Aksel er blant annet den første mannlige alpinisten som har tatt gull i fire verdensmesterskap på rad. Kjetil derimot fikk gull i Super-G under årets vinter-OL.

Kategorier:Underholdning

4 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s