Nyheter

RLE faget endres- Men ikke før i 2015!

horisont

Horisont må endre skolebøkene sine.

Ganske raskt etter at den nye regjeringen ble stiftet i fjor høst, bestemte Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig folkeparti at det skulle bli mer kristendom i skolen. Dagens RLE-fag, som alle elevene her på skolen blir undervist i, skal omgjøres til KRLE. Kristendom-Religion-Livsyn-Etikk er altså det fulle navnet. Partiene bestemte at hele 55% av RLE-timene i løpet av et skoleår skulle handle om Kristendom. Det vil si at nesten hele vår-halvåret på skolen, blir brukt til Kristendom i timene. Mange hadde nok trodd at det kom på planen til høsten, men det er nå vedtatt at omleggingen fra RLE til KRLE ikke kommer før tidligest i skoleåret 2015\2016. Det betyr at den er kun dagens 8.klassinger som vil merke forskjellen på Håvåsen.

Vi har fått til svar fra departementet at endringen i KRLE-faget vil bli innført fra og med skoleåret 2015/2016. Det tar litt tid å gjøre slike endringer, blant annet fordi alt av læremateriell også må tilpasses, sa en utdannings-talsmann fra KRF. De ville i utgangspunket legge det inn fra og med august. Det kan også være at ingen av dagens elever på Håvåsen vil merke det her, for det kan faktisk legges inn i 2016.

Skrevet av Mathias Brandt

Kategorier:Nyheter

1 svar »

  1. Merkelig hvordan folk vil bytte ut flagget vårt fordi Norge ikke er et ‘kristent land’ lenger, men allikevel innføre mer kristen undervisning. Jeg synes at elever burde få lov til å lære like mye om alle religionene siden det stadig blir mer reising rundt i verden og innvandring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s