Leserinnlegg

Leserinnlegg: Det var jo bare på kødd da.

Bilde: bullying.co.uk

Bilde: bullying.co.uk

Takk til alle som aldri har lært seg hvordan man skal oppføre seg. Takk til de som tror man kan tråkke på en person som en badevekt for å se hvor mange kilo drittpreik som kan hives på før den ødelegges. Takk til alle som har en feil oppfatning av livet og gjør alt i sin makt for å forpeste andre sine liv. Takk for ingenting.

Hva får dere til å tro at alt dere sier oppfattes som tull? Uansett hva dere gjør, uansett hva dere sier, så er det den samme unnskyldningen om og om igjen. ’Det var jo bare litt kødd da. Slapp av!’ Selv om reaksjonen dere får noen ganger er deres offers tårer, så er det fortsatt bare på tull. Allerede etter det første misforståtte og knuste blikket dere bli tilsendt, burde dere forstå at det er nok. Egentlig før det. Når personen dere sitter å hakker på ser ned i pulten og prøver hardt å ignorere deres ekle kommentarer, burde det gå opp et lys. Men dere stopper ikke. Dere fortsetter uansett og ingenting hjelper.

Dere er som sorte hull. Dere fanger folk og drar dem sakte men sikkert ifra hverandre til de ikke er mer. Tidløse, og når dere først an har begynt å plukke en person fra hverandre, så er det ikke mulig å stoppe det. Ingen midler hjelper, ingen ord kan få dere til å slutte å tro at alle bare kan ta imot hva enn dere har å si. Det er ikke mulig å stoppe dere, for ingen reaksjon uansett om det er sinne eller salte, fortapte tårer hjelper det spøtt. Ikke nytter det å skrike, ikke nytter det å være stille. Ikke engang når folk gir opp hjelper det.

Hva er grunnen til at dere er sånn? Er det problemer hjemme, er dere misforståtte eller er dere bare en rent ut drittsekker? Uansett hva situasjonen er, så vil de fleste oppfatte dere som drittsekker. Intet mer, intet mindre. Folk vil ikke se at dere har problemer eller om dere føler dere er misforstått når alt dere gjør er å slenge forferdelige ord og påstander til uskyldige mennesker. Dere blir ikke sett på som kule. Folk liker dere ikke. Dere føler dere kanskje stilige når dere spaserer rundt i gangene med den overlegne ’jeg bryr meg ikke’ holdningen tatovert over hele kroppen. Men det vi andre ser er folk som aldri har lært hvordan verden fungerer. Alt vi ser er mennesker med sosiale antenner som er vridde og tredd nedover ørene.

Er det vanskelig å ikke plage andre? Det er skummelt hvor avslappet dere virker når dere sitter å vipper på stolen mens dere roper ut til andre hva de gjør galt. At ikke samvittigheten har tatt livet av dere for lengst, er meg et under. Det at dere kan se mennesker dere mobber inn i øynene med et svært glis over truten, er et mysterium. Kanskje slenger dere ut en unnskyldning en gang i blant, men da er det en lærer eller voksen som har sagt dere skal gjøre det for ikke å komme i trøbbel. Sjansene dere har fått er utallige, og det kommer de til å fortsette å være. Hvorfor? Fordi de aller fleste allerede har gitt dere opp. De tror ikke dere kommer til å lære eller forbedre dere. Og vet dere hva? Det er meg også et mysterium. Ikke det at de ikke tror dere vil forbedre dere, men det at de til en viss grad godtar hva dere driver med.

Hvorfor hjelper det ikke når folk gir dere klar beskjed om at de ikke takler mer? Reaksjonen deres er å blåse bort håret fra ansiktet, klø dere selv i rumpa og si ’Det er jo bare på kødd, da!’ Som om at å kalle ei jente som er jomfru for hore var så utrolig morsomt. Som om det å beskylde andre for ting de ikke har gjort er noe å tulle med. Som dere faktisk ikke er klare over hva dere holder på med før etter dere har blitt innkalt til et av de altfor mange møtene dere stadig er i. Alle vet at det ikke bare var ’kødd.’ Alle vet at dere vet utmerket godt at det dere gjør er feil. Hvis ikke, så burde dere revurdere livet deres.

Se hva dere har gjort. Legg merke til hvem dere har ødelagt. Bruk øynene, sperr dem opp og se hvor forferdelige mennesker dere er. Dere får folk til å gråte. Dere ødelegger livene til uskyldige. Folk gruer seg til å møte opp steder, fordi de vet at dere vil være der for å si et eller annet kun for å plage.

’Men det er jo bare på kødd da!’

Nei. Nei, det er det ikke.

Skrevet av: Linn Isabel Eielsen.

Kategorier:Leserinnlegg

Merket som:,

7 svar »

  1. Veldig bra skrevet. Du treffer virkelig på rett sted, og sier det som det er. Desverre så leser nok ikke de idiotene dette,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s