Sport

Barnas bystyre 2014!

6 februar 2014 samlet 57 elever seg i bystyresalen i Haugesund rådhus. De skulle fordele 200 000 kroner. Fra Håvåsen kom Elise Fjeldheim (8B), Marianne Kvale (8F), Snorre Karlsen (10D), Maria Francisca (10C) og leder Nis Fredrik Wilhelmsen (10A).

Skrevet av: Kamilla Haga og Synne Songstad

Hva er barnas bystyre? Barnas bystyre er et styre der alle elevrådsrepresentantene fra alle skoler i Haugesund samler seg i Rådhuset. Der har de 200 000kr som de skal bestemme hva skal gå til. De får muligheten til å ta viktige avgjørelser om ulike saker som er meldt inn til møtet. Håvåsen kom inn med 3 saker, 2 av dem falt men vi fikk en sak videre.

Den saken vi fikk frem var at Håvåsen skulle få 50 000kr til innsamlingsaksjonen vi skal ha i vår. Resten av de 200 000 skal deles på alle skolene i Haugesund. Da får de 10 000kr hver. Innsamlingsaksjonen er til Liberia, der vi skal samle inn penger. Skal komme ut av fattigdommen, det har vært en stor borgerkrig.

Vi har spurt Maria om hva de gjorde. – Vi gikk gjennom sakene og ble jo nedstemt. Vi manglet 2 stemmer og det var ingen andre saker som fikk flertall. Men etter vi hadde hatt en pause fikk vi flertall. Vi var de eneste som hadde powerpointpresentasjon, og det var litt mye styr med prosjektor og mikrofoner og sånn, men det gikk fint, og jeg tror de likte den.

I Liberia vil de bekjempe fattigdommen ved å bygge skole, og ved å gi lærere utdanning. Å bygge en skole vi koste rundt 1, 3 millioner kroner, og det er derfor Håvåsen skole vil være med på å hjelpe.

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s