Underholdning

Hva håper du ligger under treet i år?

Julen er rett rundt hjørnet, og mange gleder seg til juleferie og fri. Det de fleste ungdommer er mest spent på, er hva som ligger innpakket under treet. Vi har spurt et par elever på 9. trinn ved Håvåsen skole om hva de håper ligger under treet i år, og det gikk mye i de samme ønskene.

Skrevet av: Emilie Mæland og Karoline Borgø

Harde pakker er mest populært blant ungdom

Vi spurte et par jenter og gutter på 9. trinn om hva de håper ligger under juletreet i år. Blant guttene var det sportsutstyr som gikk igjen. De ønsket seg for det meste ski, fotballsko og annet sportsutstyr. Den nye playstation 4 er også populært blant guttene, som er det nye innen spillkonsoller. Hos jentene derimot, var det en spesiell ting som gikk igjen hos de fleste. I høst ble det lansert to nye typer av den populære telefonen iPhone, modellene 5s og 5c. Flesteparten av jentene ønsket seg en iPhone 5s. En annen ting vi la merke til med jentene sine ønsker, var at de for det meste ønsket seg harde og ikke minst dyre pakker, og flere ønsket seg ny sykkel eller Macbook pro. Jentene ønsker seg ikke bare harde pakker, en annen ting som var på manges ønskeliste, var treningsklær og andre klær.

iphone

«Hva skal jeg ønske meg?»

De fleste vet godt hva de skal ønske seg til jul, men det er mange som ikke har peiling på hva de skal ønske seg. Grunnen til dette kan være at vi egentlig har alt vi trenger, og når jula kommer, vet vi ikke hva vi skal ønske oss. Dette gjelder kanskje oftest for voksne, men da vi spurte elever på 9. trinn var det også mange gutter som ikke visste helt hva de ønsket seg.
   På en annen side finner man jo alltid noe å ønske seg, enten om man trenger det eller ikke. I 2013 finnes det uendelig mange alternativer, og butikkene bugner over med julegavetips til store og små, i alle prisklasser. Hvis du ikke aner hva du skal kjøpe til tanten din eller bestemor, kan vi komme med et tips her, som gleder personer som virkelig trenger det.

Hva med å hjelpe de som ikke har noe?

Det er lett for oss her i Norge å glemme de som ikke har det så godt nå i jula, for vi har jo alt vi trenger. Vi har råd til å kjøpe dyre julegaver, massevis av julemat, og vi koser oss hele jula med venner og familie. Mellom all julekosen er det også viktig å tenke på de som ikke får feiret jul. Dette kan ha mange årsaker, men bare her i byen finnes det både familier og enslige som ikke får kost seg eller slappet av i jula. Det finnes flere organisasjoner som kan hjelpe norske familier, blant annet Kirkens bymisjon.
  Om du vil hjelpe de i det vi kaller «den 3. verden» (utviklingsland og fattige land) finnes det mange organisasjoner som tilbyr julegaver som hjelper fattige barn og voksne. Hos Røde Kors kan du få kjøpt gaver som f.eks. gir et barn mat for en periode, eller medisiner og vaksiner mot dødelige sykdommer. Slik kan du hjelpe mennesker i nød, istedenfor å kjøpe unødvendige gaver til den som allerede har alt. Dette er et veldig flott alternativ, og de siste årene har det blitt populært å kjøpe slike julegaver, og vi håper det er en trend som vil fortsette fremover.

Link til Røde Kors sin nettside:

http://gi.rodekors.no/

reddb

Kategorier:Underholdning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s