Sport

Skriv for liv

Fra 6. til 16. november holder Amnesty en aksjon som kalles skriv for liv. Det går ut på at man skal skrive brev til mennesker som har blitt fengslet, mishandlet eller voldtatt uten grunn.  Målet med brevene er å gi disse menneskene et lite gløtt ut i verden, og å gi dem håp og styrke. Noen elever på 8.klassetrinnet på Håvåsen er også med på dette. Det man gjør da er å skrive brev til de personene i fengselet.  Personene elevene kan velge å skrive til er

 

Yorm Bopha fra Kambodsja ble fengslet på bakgrunn av fredelige aktivisme for bolig rettigheter på vegne av sitt lokal samfunn.

yorm

Yorm Bopha

 

 

Tretten menn fra Bahrain ble fengslet for å ha deltatt i fredelige aktivisme og uttrykt sine meninger.

 

Eskinder Nega

Eskinder Nega

Journalisten Eskinder Nega fra Etiopia er dømt til 18 års fengsel for kritisk journalistarbeid.

 

Miriam Lopez fra Mexico ble vilkårlig arrestert, voldtatt og torturert fordi hun ble mistenkt for å ha solgt narkotika.

 

Tre menn fra Russland ble arrestert på Bolotnaya-plassen i Moskva for fredelige demonstrasjoner.

 

Dr. Tun Aung fra Myanmar ble dømt til 17 års fengsel for å ha oppfordret til voldelige opptøyer, som han aktivt prøvde å roe ned.

Dr. Tun Aung

Dr. Tun Aung

 

 

 

 

Celine 8E

Jeg skrev til Yorm Bohpa. Vi kunne velge om to oppgaver hos henne, å skrive til de som bestemmer eller ta bilde av oss selv med en plakat og en blomst. Jeg hadde litt tid til overs så jeg skrev også til Miriam Lopez. Jeg synes de hadde mest interessant bakgrunn og jeg syntes veldig synd på dem begge. Det som er bra med ‘’skriv for liv’’ aksjonen er at vi hjelper dem som er urettferdig behandlet og at når vi sender brev så støtter vi dem.

Daniel 8F

Jeg skrev til Eskinder Nega.  Jeg valgte han fordi han satt urettferdig fengslet, og jeg syntes veldig synd på ham.  Jeg synes at det Amnesty har arrangert er bra fordi vi hjelper mennesker som er blitt urettferdig behandlet. I brevet skrev jeg mine tanker om hendelsen til ham, og noen støttende ord.

 

Leif Christer 8E

Jeg skrev til regjeringen for å hjelpe Eskinder Nega. Jeg skrev til ham fordi han virket så grei, og jeg syntes ikke han fortjente straffen han fikk. Jeg synes denne aksjonen er bra fordi vi prøver å hjelpe de som ikke har det så godt.

 

Fredrik 8A

Miriam Lopez var den jeg skrev til. Jeg tok henne fordi det var flertall på gruppa mi om å velge henne. Jeg syntes det var gøy å støtte henne siden hun ikke hadde det noe bra.

amnesty

 

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s