Underholdning

Det onde mot det gode

Det onde mot det gode, det er noe stykket handler om. Hvis du vil komme skikkelig i julestemning, så er «Reisen til julestjernen» et teater-stykke du burde se.

 

Skrevet av: Alexandra Solheim

Det er 6.time, jeg tar Marie Væhle Balchen (15) Lisbeth Væhle Balchen (15) ut av studio-klasserommet. Vi setter oss ved bordene i kantina.

– Jeg og Lisbeth har gått på teater i 8 år, vi begynte i 2.klasse, forklarer Marie.

Teater var aldri noe stort for dem, men de var veldig glad i musikk og skuespill, moren fanget dette opp ganske fort når de pleide å lage små skuespill som barn.

– Mamma fant en annonse i avisa om teater og spurte om ville bli med på dette, og vi sa selvfølgelig ja, forteller Lisbeth.

Den gøyeste forestillingen Marie har vært med i, var HONK, da var hun en av de 6 andungene, hun var altså da en av hovedrollene i stykket. Lisbeth sine gøyeste forestillinger var Sound of Music , Annie og Vamp. Disse var gøyest for da hadde jentene store roller og reiste rundt til forskjellige byer for å vise noen av stykkene.

I Reisen til Julestjernen så spiller begge jentene røvere og nisser, det er ganske morsomme roller som er mye på scenen.

Julestjerne

 

Nå til selve stykket. Handlingen i stykket er at prinsesse Gulltopp får et dåp-smykke fra moren. Gulltopp spør om hvordan hun kan få julestjernen på toppen av juletreet, moren svarer med at hun må gi sitt hjerte til stjerna. Greven hører denne samtalen og leder den vesle prinsessa på noen år ut av slottet sånn at hun kan legge ut på tur for å finne stjerna, uten at moren og faren vet om dette. Kongen, som er faren til Gulltopp blir sint og sur, og forbanner julestjerna. Julestjerna lyser bare på julekvelden når Gulltopp er i nærheten.

– Dette er en helt annen versjon enn den som blir sendt på juleaften med Hanne Krogh, det er en nasjonal-teater versjon, altså den originale, føyer Marie til.

I denne forestillingen er det mange kjente voksene fra Østfold som er med. Jesper Malm fra Sverige, han er kjent fra serien Hotell Cæsar, Hanna-Maria Grønneberg som er datteren til vokalisten i CC Cowboys, Linn Løvvik fra Haugesund, Nina Sele fra Bømlo og Jon Arne Arnseth fra Oslo er noen av skuespillerne som er med.

-Det har ikke vært så mye jobbing med de voksene som er med, som før, men de er ganske dyktige og profesjonelle, sier Håvåsen-jentene.

Jeg spurte jentene om de likte og hva de syntes om stykket, og de svarte veldig positivt. – Ja! Selvfølgelig, det er veldig fint stykke. Sceneografien er helt utrolig og den ble ganske levende med alle skuespillerne på scenen som gjør hele stykket til en helhet. Skuespillet er også ganske gjennomtenkt og ingenting er tilfeldig, smiler Marie.

Jentene oppfordrer folk absolutt til å komme!

– Dette er en veldig fin forestilling, og du kommer deg skikkelig i julestemning, dette er et skuespill som passer perfekt for barn og voksne, og folk som liker teater, svarer jentene.

Reisen til julestjernen spilles på storsalen i Tysværtunet fra 27-30 November, og på hovedscenen i Festiviteten fra 4-15 desember (eller så langt billettsalget går).

Kategorier:Underholdning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s