Sport

-Talentene fra Håvåsen kan nå toppen

-Spillerne her på Håvåsen skole er svært talentfulle, mener HTF-sjef Per Øyvind Mortveit. Vi snakket med Mortveit og spillerene på HTF fra Håvåsen.

Skrevet av: Mathias Brandt, Lisa Nordahl Eide og Marcus Våga

Avtroppende spillerutvikler i FKH: Per Øyvind Mortveit Foto: Lisa Nordahl Eide

Avtroppende spillerutvikler i FKH: Per Øyvind Mortveit
Foto: Lisa Nordahl Eide

 

Per Øyvind Mortveit (PØM) har hatt ansvar for HTF-team siden oppstarten i 2007. Denne ble det klart at han heller vil prioritere HTG og gir seg som spillerutvikler i HTF. HTF er et lag der spillere fra hele regionen trener 2-3 ganger i uka, 2 av dem om morgenen før skolen. HTF er ikke et lag for alle, men de aller beste fra klubben. På Håvåsen er det 3 utespillere og 1 keeper på HTF.  PØM har kun ansvar for utespillerne, og han har gode ord å komme med. –Talentene på Håvåsen utmerker seg veldig godt, og alle et stort talent i seg.

Mortveit fikk i oppgave av oss å beskrive styrkene til alle tre spillerne, og her er dommen:

Simon Alvsaker (8F), Vard: Han er god med ball, og kan skape ting på egen hånd. Han har god teknikk og flink til å drible.                                                                                                                                                                                                                                                       Kristoffer Gunnarshaug (9E)Haugar: Han er alltid sikker med ballen, og en skikkelig klok spiller med god spillerforstålse                                                                                                                                                                                                                                               Eskild Båsen (9E), Vard: Han er en stor og sterk type. Han er en boks til boks-spiller, som vi kaller det. Han er en løpsmaskin av de sjeldne, og er en god midtbanespiller.

-Det å spille i Tippeligaen eller Premier League krever mye, men du kan klare det med rett innstilling, du må være på rett plass til rett tid, forklarer Mortveit. De ser på tre ting når de skal plukke ut spillere til HTF. Kvalitet, potensial og personlighet. Kvalitet er hvor god spilleren er i alle kriterier, potensial er hvor god man kan bli, og personlighet, om man gidder, takler skade osv.

Det er to morgentreninger i uken for spillerne. En trening i helgen, en gang i måneden i tillegg. Det er trenerne i klubbene som melder dem inn. Minstealderen er 12 år. Prosjektet har vært vellykket, og det er mange på FKH 2 som kan ta det siste steget opp til A-laget.

ps: Mandag kom uttaket til HTF for 2014 ut. Der ble det klart at ingen nye fra Håvåsen blir å se i HTF neste år.

 

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s