Sport

SØTT, SALT OG TRIVSEL OVERALT

 

Ønsker du og vite når du kan få kjøpt mat i kantina? Kanskje du vil ta dette faget neste år?  Da bør du lese dette.                                                

Vi gikk inn til 8.klasse på valgfaget ‘’Produksjon av varer og tjenester’’ og stilte Emma, Esther og Marianne spørsmål om deres valgfag.                                                                                        Tekst: Hanne Jacobsen Skistad og Thea Dalen

Hva var det som fikk dere til å velge dette faget?                         

Kantina på Håvåsen hvor de selger varene.

Kantina på Håvåsen hvor de selger varene.

– De presenterte det på en kul måte, sa Marianne. Mens Emma hadde interesse for matlaging og syntes det virket gøy. Alle tre hadde det som førstevalg, og var heldige med å få ønsket sitt oppfylt.

Hva er kjekt med å ha dette valgfaget?

Ester synes også det er gøy å lage mat. Og Emma syntes det er kjempegøy med selve matlagingen, og likte veldig godt å få spise maten til slutt. Alle tre synes det var kjekt å ha en bedrift som de skulle styre.

Kan dere fortelle litt om matbedriften?                                               -Jo, vi har en matbedrift der vi da lager mat, selger det i kantina og tjener penger, forteller Emma. – Vi får også egne stillinger der man arbeider med forskjellige saker, sier Marianne. Emma er innkjøpsansvarlig, Marianne er regnskapssjef og Esther husker ikke.

Hva pleier dere å gjøre i disse timene?                                                                                                      – Det vi har holdt på med mest nå er å snakke om samarbeid og miljø, forteller Emma oss. I dette faget er lærerne Ina og Elisabeth veldig opptatt av at alle skal ha det bra, og trives med hverandre.

– Det vi gjør for å få et bra miljø er å ha diverse leker der man må samarbeide, og vi snakker mye om hvordan man skal oppføre oss, forteller Marianne oss smilene.

Hvilke dager er kantina åpen, og hva selger dere da?

-Foreløpig er det alle torsdager og fredager. Men etterhvert skal vi begynne med tirsdager og onsdager også, sier Ester. Da selger vi alltid smoothie, og mat som pizzsnurrer, horn, smørbrød og annet, fortsetter hun.

Om du har interesse for mat og matlaging, er dette faget for deg. Her får du tips om hvordan du kan gjøre det bedre på kjøkkenet, og oppleve hvordan det er å ha en egen matbedrift.

 

e

Emma Wade

 

Esther

Esther Tshibala

 

 

Marianne Kvale

Marianne Kvale

 

 

 

 

 

Kategorier:Sport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s