Underholdning

Average Joe

Tirsdags morgen fikk jeg huket tak i Simen Johann Wallace og Thomas Svensen Holden i skolekorridoren.
De to guttene utgjør 2/3 deler av bandet «Average Joe.» Jeg har lenge hatt lyst til å intervjue dem, men anledningen har aldri vært der. Nå var den det, og begge gutta hadde tid, så da var det vel egentlig bare å slå til. Bandet ble stiftet høsten 2012 og de har spilt sammen siden. Begge er 13 år gamle og de har spilt instrumenter i mange år.
Tekst: Linn Isabel Eielsen                                                     

Vi går til et stille hjørne i gangen og begge virker greie og glade for å bli intervjuet. Det er bare 18 minutter av storefri igjen, så dette må gå tålig raskt. Jeg smiler og introduserer meg selv og spør dem om hva de driver med i bandet. Simen Wallace er gitarist og Thomas spiller keyboard og bass.

– Hvem er det som er med i dette bandet?, spør jeg nysgjerrig. Av bandmedlemmene er det kun Thomas og Simen som går på Håvåsen, så jeg får ikke intervjuet den tredje.
– Vel, det er meg, Thomas og en som heter Markus Rasmussen, svarer Simen.
– Han spiller trommer, legger Thomas til og nikker medtykkende. Elever og lærere går forbi, mange ser litt rart på oss, for de skjønner ikke helt hvorfor vi står der med båndopptakere og notatblokker. Jeg smiler til noen av dem og later som ingenting når jeg fortsetter intervjuet.

– Hvordan kom dere på navnet?, spør jeg og holder lydmicen opp slik at en av dem kan svare. Simen er rask og begynner å snakke før Thomas får tatt sukk for seg.
– Faktisk, så så jeg uttrykket på TV en gang. Det var et program om en som kunne hoppe fra ekstreme høyder og lande sånn, bra. De sa at han kunne hoppe bedre enn «the Average Joe», og siden har jeg likt uttrykket. Når vi startet bandet,så likte alle navnet, sier han.

Thomas Svensen Holden

Thomas Svensen Holden

Jeg ser på Thomas og gir ham en mulighet til å svare også.
– Hva er din teori om hvordan bandnavnet ble til, da?, spør jeg og ser på ham.
– Det Simen sa, svarer han og smiler.

– Har dere hatt noen spillejobber?, spør jeg.
– Ja!, svarer de i kor før jeg rekker å gi dem lydmicen.
– Å? Hvor har dere spilt?, spør jeg interessert.
– Vi pleier å spille på det gamle Slakthuset, men vi har også spilt på skolearrangementer, svarer Simen.
– Når spiller dere neste gang?, spør jeg mens jeg skribler ned notater på blokken min.
– Vi vet ikke helt, de på Slaktehuset pleier å si ifra til oss når det er muligheter for å spille, sier Simen. – Sist gang vi spilte, var når de hadde 30’års jubileum, legger han til.
– Vi vil ikke gi noen dato heller, for da er det så mange som spør om å få være med, sukker Thomas. Det er tydelig at de har hatt mange som har mast om å få være med.
– Er dere forpliktet til å si ja, når folk spør om å få være med?, spør jeg og ser opp på dem.
– Nei, først må vi ha et bandmøte, sier Simen.
– Hva gjør dere på bandmøter da?, spør jeg interessert.
– Vi diskuterer om vi vil ha ham eller henne med i bandet eller ikke, svarer han og ser litt dumt på meg. Jeg leter igjennom spørsmålene mine for å finne det neste og går raskt videre.
– Hva synes dere er viktig for at et band skal spille bra sammen?, spør jeg og ser opp på dem.
– At man har gode folk med god musikksmak, svarer Thomas bestemt.
– Det er også viktig at de vil samarbeide, innskyter Simen. Jeg tar en rask kikk på klokken og ser at vi må begynne å slutte av.

Simen Wallace, 13 år, gitarist

Simen Wallace, 13 år, gitarist

– Har dere noen spesielle idoler?, spør jeg. De tenker seg litt om før jeg gir dem lydmicen.
– Vel, vi liker Green Day, Muse, Guns’n’roses og kanskje Led Zeppelin, svarer Wallace.
– Okay. Jeg har et avsluttende spørsmål, og det er: Hvor lenge har dere spilt instrumenter og hva spiller dere?, sier jeg og ser på dem. Begge smiler, for det er ikke bare et instrument de spiller!
– Jeg spiller gitar, bass, keyboard også kan jeg en trommerytme eller to. Jeg begynte å spille gitar i 2011, men keyboard har jeg spilt siden jeg var liten, kanskje 5 år eller noe, svarer Thomas. Jeg gir lydmicen over til Simen.
– Jeg spiller gitar, trommer, mandolin, piano, bass og keyboard. Jeg har spilt gitar siden jeg var 8 år og trommer begynte jeg med i fjor, sier Simen. Folk har begynt å skynde seg mot klasserommene, så jeg avslutter med å ønske dem lykke til videre før de går for å rekke timen.

Kategorier:Underholdning

Merket som:

3 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s